fbpx

Начини за оптимизирање на вашата веб-страница за е-трговија

Е-трговијата го смени начинот на кој луѓето купуваат. Мнозинството купувачи претпочитаат да пребаруваат на Интернет, да го најдат она што го сакаат, и да го нарачаат. Се чини дека купувањето преку Интернет го измени однесувањето на потрошувачите на повеќе од еден начин. Ваквите промени ги натераа сопствениците на бизниси да отворат веб-страници за е-трговија, за да се прилагодат кон новите трендови.

Ако планирате да започнете онлајн бизнис или можеби веќе имате, потребно е да знаете како да ја оптимизирате вашата веб-страница за е-трговија. Следниве совети можат да ви помогнат ефикасно да ја оптимизирате вашата веб-страница за е-трговија.

Важно е да ја зголемите брзината на вашата страница.Онлајн купувачите не се многу наклонети кон чекање. Знаат дека постојат голем број на други веб-страници каде што можат да пребаруваат за производите за кои се заинтересирани, кога веб страницата нема брзо да се вчита или да работи како што се очекува.

Запознајте се со render start time (RST) RST е времето што е потребно за веб страницата да ја прикаже својата прва страница или содржина. Кога RST е подолг од вообичаеното, не можете да очекувате вашите купувачи да чекаат. Исто така, Google при рангирање на веб -страниците ја зема предвид брзината на страницата. За да ја проверите брзината на вашата страница, можете да користите Google Checker. 

Проверете ги овие совети подолу за тоа како можете да ја зголемите брзината на вчитување на вашата веб -страница::

• Намалете ја големината на податоците на вашите датотеки. Можете да го направите ова со компресирање фотографии, видеа и други содржини.

• Користете побрз веб хостинг план, ако можете да си го дозволите тоа. Цената може да е повисока, но конкурентен хостинг план потенцијално може да ја зголеми брзината на вчитување на вашата веб страница.

• Намалете го бројот на плагини. Колку повеќе плагини има, толку повеќе ресурси ќе бидат потребни за да работат. И, избришете ги неактивните плагини.

Постојат неколку начини на кои можете ја зголемите брзината на вашата веб страница. Ако не сте сигурни што да примените за вашата веб страница, можете да не контактирате. Ќе ви помогнеме при оптимизирање на вашата веб-страница за е-трговија. Исто така нудиме услуги за вашата маркетинг стратегија и активности.

ЗА ГРАДЕЊЕТО НА БРЕНДОТ, ВАЖНА Е СВЕСНОСТА ЗА БРЕНДОТ

Во споредба со примамливите, непосредни резултати на маркетингот насочен кон конверзија, градењето на брендот побавно создава опипливи приноси. Враќањата на инвестицијата, сепак, се значајни - и мерливи. Во однос на реалната продажба, базата на искуства на Нилсен покажува дека во просек, добивка од 1 поен во мерилата на брендот, како што се свеста и разгледувањето, предизвикува зголемување на продажбата за 1%. Иако може да биде лесно да се отфрли ниту еден процент како нематеријален, 1% поврат на продажбата од 1 милијарда долари е еднакво на 10 милиони долари, што е далеку од нематеријално.

Source: Nielsen
link https://www.nielsen.com/us/en/insights/article/2021/when-it-comes-to-brand-building-awareness-is-critical/?utm_campaign=Corporate_Marketing&utm_medium=Email&utm_source=SFMC&utm_content=Newswire_Newsletter&utm_id=06_16_2021

Дали Ви е потребна Progressive Web App?

Mobile consumers have been growing steadily, and it’s expected that more eCommerce sales will be on mobile than through traditional web browsing by 2021. To meet these demands, eCommerce companies need to offer intuitive and accessible interfaces that make mobile purchases quick and. That’s where progressive web apps (PWAs) come in.

Што е прогресивна веб-апликација (PWA)?

Прогресивна веб-апликација е веб-страница што изгледа како нативна мобилна апликација. PWA работи во прелистувачот, така што нема потреба да ја преземате апликацијата од Google Play Store или iOS App Store.

Прогресивните веб-апликации ги елиминираат низата ставки, од бавни мрежи до ограничување на податоците или целосен недостаток на поврзаност. Веб-страниците што ги исполнуваат сите барања на прогресивните веб-апликации ги користат најновите веб-технологии за да обезбедат сигурно и брзо корисничко искуство

Твитер е еден пример за прогресивна веб-апликација. Најавете се на вашата сметка на Твитер преку прелистувачот на паметниот телефон. Ја користите PWA што може да извршува известувања во реално време, офлајн известувања и други функции како апликација.

Друг пример за прогресивна веб-апликација е Gmail. Повторно, најавете се на вашата Gmail сметка преку прелистувачот на паметниот телефон и ќе доживеете искуство слично на апликацијата што ќе ви овозможи индивидуално да изберете е-пошта, да ги етикетирате, да ги преместувате помеѓу папките и слично. Исто така, ќе видите нови пораки да паѓаат во вашето сандаче во реално време. 

Прогресивна веб-апликација наспроти респонзивен сајт

Респонзивните веб-страници беа следниот логичен чекор кога мобилните уреди стана популарни. Им овозможи на компаниите да понудат подобро искуство за корисници на мобилна телефонија, без трошоци за развој на нативни апликации. Ова исто така значи дека респонзивните веб-страници немаат можности како офлајн поддршка, push нотификации и други одлични карактеристики што корисниците ги очекуваат на своите телефони. Овие карактеристики предизвикуваат ангажман и конверзии на клиентите, така што компаниите за електронска трговија можеби ќе сакаат да размислат за претворање на респонзивната веб-страница во целосно функционална PWA.

Прогресивна веб-апликација наспроти нативна апликација

Нативните апликации се создадени за да работат на специфичен оперативен систем како Android или iOS. Програмерите треба да користат специфични јазици како Java или Swift или React native. Откако ќе се изгради, апликацијата мора да биде доставена и разгледана од Google Play или од Apple Store за да бидат сигурни дека таа е во согласност со стандардите на секоја платформа. Сè на сè, овој процес може да трае со месеци. PWA го избегнуваат сето ова бидејќи тие се само продолжување на вашата веб-страница со понови веб. Вие не се занимавате со app stores, а технологиите се стандардни за frontend developers.

Responsive website vs native app vs Progressive Web App (PWA)

Source: Coredna.com

Дали A/VR технологијата ќе го смени конвенционалното купување ?

Виртуелна реалност (VR) е употреба на компјутерска технологија за создавање симулирана околина. За разлика од традиционалните кориснички интерфејси, VR на корисникот му овозможува искуство. Во виртуелната реалност (VR), перцепцијата на корисниците за реалноста е целосно базирана на виртуелни информации. Во Зголемената виртуелна реалност, A/VR, на корисникот му се дадени дополнителни компјутерски генерирани информации што ја подобруваат неговата перцепција за реалноста.
Зголемената реалност го меша она што го гледа корисникот во неговото вистинско опкружување со дигитална содржина генерирана од компјутерски софтвер. Дополнителните софтверско-генерирани слики со виртуелната сцена го подобруваат начинот на кој реално изгледа околината.

Потрошувачите денес имаат се поголеми барањи во врска со процесот на купување. Тие сакаат да добијат информации за производите што сакаат да ги купат без претходното да потрошат многу време или да вложат напор. A / VR технологијата е решение што ги исполнува се поголемите очекувања на купувачите. A / VR е технологијата која нуди решенија за поедноставување на животот на луѓето, и мнозинството ја прифаќа таа можност. Nielsen Case Study „EXPLORING IMMERSIVE TECHNOLOGIES“ за разбирање на ангажманот на гледачот во нови околини, го потврдува тоа. Оваа студија покажа дека околините со виртуелна реалност значително предизвикуваат поголем ангажман од ТВ или од 360 степени видео околина. Откриено е дека содржината во виртуелната реалност предизвикува 27% поголем емотивен ангажман од ТВ-искуството.

Технологијата A / VR им дозволува на купувачите сценарија „да се проба пред да се купи“, како и попаметно донесување одлуки за потрошувачите, особено при купување нови или непознати производи. Значи, како што глобалните потрошувачи ја наведоа A/VR како врвна технологија што се подготвени да ја користат за проценка на производите, така компаниите добија алатки за да им пристапат на потрошувачите, тамо каде се. Технологијата A / VR отвора врати за компаниите да комуницираат, ангажираат и споделуваат информации со потрошувачите Вештачката интелигенција и машинското учење се очекува да предизвикаат поинтелигентни толкувања на податоците, дозволувајќи им на компаниите да ги персонализираат, предвидуваат и препорачуваат производите и понудите засновани врз навиките на купувачите. Истите податоци и технологија, исто така, ќе им дадат на компаниите насока за тоа како нивните маркетинг инвестиции се припишуваат на резултатите од продажбата, помагајќи им да ги оптимизираат и индивидуализираат идните кампањи.

Имајќи го предвид сето ова, не е тешко да се замисли како A / VR технологијата ќе има големо влијание и ќе го смени конвенционалното искуство во шопингот во следните години

PSD2 - Строга регулатива за автентикација на клиент

“Силната” автентикација на клиентите (СЦА) е ново законско барање од Европската унија. Станува во сила во септември, како дел од Ревидираната Директива за платежни услуги. PSD2 има за цел да се бори против измамите и да ги направи интернет трансакции посигурни. Ако не сте од ЕУ, и не работите во или со ЕУ, СЦА нема да влијае на вас.

Строга регулатива за автентикација на клиент 

Секој пат кога плаќате за нешто преку Интернет, го потврдувате вашиот идентитет во процес познат како „автентикација“. Автентикацијата ги штити вашите пари на Интернет. Постојат три начини (или фактори за автентикација) за да го докажете вашиот идентитет:
Знаење: тајна што само ја знаете (ПИН, лозинка..);
Сопственост: физички предмет во ваша сопственост (лична карта, кредитна картичка, мобилен телефон);
Влијание: физичка карактеристика која е единствена за вас (отпечаток, потпис, лична карта или глас.)
СЦА за секое Интернет плаќање да бара дополнителен чекор за да го потврди идентитетот на клиентот кога плаќа со кредитни картички или банкарски трансфери преку Интернет.

Така, наместо еднократна форма на автентикација, од купувачите ќе биде побарано да обезбедат два фактори за автентикација од горенаведената листа. Точниот метод (на пример, внесување на еднократен код) ќе го избере банката на сопственикот на картичката.

Што е PSD2?

Ревидираната Директива 2 за услуги за плаќање (PSD2) има за цел подобро да се усогласи регулативата за плаќање со моменталната состојба на пазарот и технологијата. Воведува безбедносни барања за иницирање и обработка на електронски плаќања, како и за заштита на финансиските податоци на потрошувачите. Исто така, ги препознава и регулира провајдерите на трети страни (TPP) на кои им е дозволено пристап до агрегатни сметки и иницирање услуги за плаќање. Накратко, PSD2 има за цел да го олесни пристапот на потрошувачите до нивните банкарски податоци и возењето иновации преку охрабрување на банките да разменуваат безбедно податоци за клиентите со трети страни.

Производи во тренд за продажба на Интернет

5 производи со висок профит за продажба на Интернет

Според Google Trends, од продажбата преку Интернет за 2018 година на светско ниво, најпрофитабилните и најдобрите производи за заработка преку продажба на Интернет, за 2019 година се: 
1. Безжични полначи за телефони
Можете да ги продадете овие полначи преку вашата продавница, бидејќи трендот за нивно користење нема да се намали во скоро време.
 2. Околувратници за кучиња
Луѓето сакаат да трошат дополнителни пари за своите сакани миленичиња. Можете лесно да продавате околувратници од кучиња, облека, играчки и многу повеќе, на љубителите на кучиња.
3. Часовници
Машки часовници, женски часовници, модни часовници за двата пола или фитнес часовници, сите тие според Google Trends имале висока побарувачка. 
4. Обликувачи за тело
Обликувачите за тело помагаат да изгледате послабо. За нив имаат голем интерес кај младите и старите, мажите и жените.  
5. Детски играчки
Иако се чини дека овој тренд нема пораст во моментов, ако имате нешто вредно за децата, што тие би го сакале, тоа навистина би можело да биде голем успех.
#digitaltrends #ecommerce #trendingnow #onlineshopping #googletrends

mk_MKMK