fbpx
Basic digital skills

Основни дигитални вештини

Кои се основните дигитални вештини?

Дигиталните вештини генерално се широко дефинирани како вештини што се потребни за користење дигитални уреди, комуникациски апликации и мрежи за пристап и управување со информации, што опфаќа огромен опсег и разновидност на вештини. Постојат различни нивоа на дигитални вештини.

Основни дигитални вештини

  • Користење на уреди и информации
  • Креирање и уредување
  • Communicating.
  • Извршување трансакции
  • Да се биде безбеден и одговорен преку Интернет

Универзитети низ целиот свет ги нудат своите курсеви преку Интернет бесплатно (или барем делумно бесплатно. Овие курсеви се колективно наречени MOOCs или Massive Open Online курсеви. Категоризирани според областа, моќе да ги најдете на следните линкови:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

mk_MKMK