fbpx
5 add-on for Google Chrome  that can help you for sure

5 додатоци за Google Chrome кои со сигурност можат да Ви користат

“Check My Links”

Бесплатниот додаток “Check My Links” Ви овозможува да ги „чешлате“ сите линкови во текстот што сте го објавиле или сакате да ги објавите. Откако ќе го инсталирате овој додаток на Google Chrome и ќе ја отворите страницата што сакате да ја проверите, кликнете на иконата Check My Links и во специјалниот прозорец ќе ги видите сите врски - оние што не се во ред се црвени, оние што се проблематични се жолти, а линковите каде е сè добро се зелени. На овој начин, знаете дали поврзувањето е добро или не.

Momentum

Momentum е исто така бесплатен додаток за Google Chrome кој работи според принципот „Она што треба да се направи“. Секој пат кога ќе го отворите Хром, во моментот ќе ве праша која е вашата главна задача за тој ден, што значи дека целта на овој додаток е да ве води низ вашите обврски и да ви помогне да не прескокнете нешто или да заборавите на тоа. Корисно, нели?

“Grammarly”

Ако работите на англиски јазик, овој додаток на Google Chrome е сè што некогаш сте посакале да го имате! Претпоставувам, благодарение на него може да се збогувате со граматичките грешки и на блоговите и на најавите на социјалните мрежи, затоа што граматички ќе ве исправи! И да, бесплатно е!

“Discoverly”

Со овој бесплатен додаток, ќе можете да ги откриете сите ваши профили на социјалните мрежи (и вообичаени линкови) со личноста за која сте заинтересирани и можеби ќе сакате да се поврзете. Со оглед на тоа што „Discoverly“ соработува со Gmail, истата ознака ќе се појави кога ќе кликнете на е-пошта.

“GYPHY”

Мора да сте слушнале за GYPHY, само што не знаете дека тоа е додаток на Google Chrome. Благодарение на тоа, можете лесно да додадете Gif каде и да сакате.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

mk_MKMK