fbpx

Начини за оптимизирање на вашата веб-страница за е-трговија

Е-трговијата го смени начинот на кој луѓето купуваат. Мнозинството купувачи претпочитаат да пребаруваат на Интернет, да го најдат она што го сакаат, и да го нарачаат. Се чини дека купувањето преку Интернет го измени однесувањето на потрошувачите на повеќе од еден начин. Ваквите промени ги натераа сопствениците на бизниси да отворат веб-страници за е-трговија, за да се прилагодат кон новите трендови.

Ако планирате да започнете онлајн бизнис или можеби веќе имате, потребно е да знаете како да ја оптимизирате вашата веб-страница за е-трговија. Следниве совети можат да ви помогнат ефикасно да ја оптимизирате вашата веб-страница за е-трговија.

Важно е да ја зголемите брзината на вашата страница.Онлајн купувачите не се многу наклонети кон чекање. Знаат дека постојат голем број на други веб-страници каде што можат да пребаруваат за производите за кои се заинтересирани, кога веб страницата нема брзо да се вчита или да работи како што се очекува.

Запознајте се со render start time (RST) RST е времето што е потребно за веб страницата да ја прикаже својата прва страница или содржина. Кога RST е подолг од вообичаеното, не можете да очекувате вашите купувачи да чекаат. Исто така, Google при рангирање на веб -страниците ја зема предвид брзината на страницата. За да ја проверите брзината на вашата страница, можете да користите Google Checker. 

Проверете ги овие совети подолу за тоа како можете да ја зголемите брзината на вчитување на вашата веб -страница::

• Намалете ја големината на податоците на вашите датотеки. Можете да го направите ова со компресирање фотографии, видеа и други содржини.

• Користете побрз веб хостинг план, ако можете да си го дозволите тоа. Цената може да е повисока, но конкурентен хостинг план потенцијално може да ја зголеми брзината на вчитување на вашата веб страница.

• Намалете го бројот на плагини. Колку повеќе плагини има, толку повеќе ресурси ќе бидат потребни за да работат. И, избришете ги неактивните плагини.

Постојат неколку начини на кои можете ја зголемите брзината на вашата веб страница. Ако не сте сигурни што да примените за вашата веб страница, можете да не контактирате. Ќе ви помогнеме при оптимизирање на вашата веб-страница за е-трговија. Исто така нудиме услуги за вашата маркетинг стратегија и активности.

mk_MKMK