fbpx

ЗА ГРАДЕЊЕТО НА БРЕНДОТ, ВАЖНА Е СВЕСНОСТА ЗА БРЕНДОТ

Во споредба со примамливите, непосредни резултати на маркетингот насочен кон конверзија, градењето на брендот побавно создава опипливи приноси. Враќањата на инвестицијата, сепак, се значајни - и мерливи. Во однос на реалната продажба, базата на искуства на Нилсен покажува дека во просек, добивка од 1 поен во мерилата на брендот, како што се свеста и разгледувањето, предизвикува зголемување на продажбата за 1%. Иако може да биде лесно да се отфрли ниту еден процент како нематеријален, 1% поврат на продажбата од 1 милијарда долари е еднакво на 10 милиони долари, што е далеку од нематеријално.

Source: Nielsen
link https://www.nielsen.com/us/en/insights/article/2021/when-it-comes-to-brand-building-awareness-is-critical/?utm_campaign=Corporate_Marketing&utm_medium=Email&utm_source=SFMC&utm_content=Newswire_Newsletter&utm_id=06_16_2021

mk_MKMK